zondag 1 juni 2014

Naar Maassluis

De bedoeling was om afgelopen vrijdag naar Rotterdam te fietsen en eens bij Marijke op bezoek te gaan. We zochten een leuke route uit. Het werd Nootdorp, Delft, een stuk Rijswijk in een poging om buiten Delft om te rijden, 't Woudt (met koffie en de heerlijke De Woudtse plak, volgens historisch familierecept: lange vingers met mokka créme, in de Hooiberg), en toen richting Maasland en Maassluis. Daar ontdekten we dat het nog wel een behoorlijk eind fietsen was naar Rotterdam. En bedachten dat het misschien wel leuker was om via Hoek van Holland en door de duinen terug te fietsen. Marijke vond dat ook wel rustig - kamer nog niet opgeruimd? - dus zo gezegd zo gedaan.
We fietsten langs de Nieuwe Waterweg. Niet heel erg mooi, maar toch wel heel leuk om eens te doen. Indrukwekkend, alle bedrijvigheid aan de overkant, en de enorme schepen die ons met gemak inhaalden, net als alle e-bikers. Wat zijn wij toch een langzame sukkels. Maar wel op eigen kracht!
Pas voorbij Hoek van Holland kwamen we tot de ontdekking dat er een behoorlijk straffe noordenwind stond. Met al 60 kilometer achter de rug was dat een flinke tegenvaller. Meer dood dan levend kwamen we thuis, 81,8 km op de teller.

fietsers als vorm van autoverkeer?

''t Woudt
de Hooiberg


Maassluis
Maassluis


op weg naar Hoek van Holland






Geen opmerkingen:

Een reactie posten