maandag 30 juni 2014

Kikkervalleien

Zondagochtend belt vriendin Petra op; of we zin hebben om mee te gaan naar de kikkervalleien. Dit is een afgesloten deel van Meijendel, maar één keer per jaar is het gebied toegankelijk voor het publiek. We stappen op de fiets en volgen vanaf Meijendel de bordjes richting kikkervalleien. Het is druk. Veel en grote groepen wielrenners en erg veel wandelaars. Die laatsten lopen blijkbaar liever op het fietspad dan op de wandelpaden waardoor we regelmatig in de squeeze komen tussen groepen wandelaars en racefietsers.

Bij de ingang van de vallei staat een bus van Dunea en een kraampje met een paar vrijwilligers. De toegang is gratis. Er is een route uitgezet van 2,5 km, en er staan overal informatieborden. Erg leuk gedaan (alleen jammer dat geen enkel bord in correct Nederlands is geschreven ...).


Kikkers zien we niet, maar in de infiltratieplassen zien we veel kikkervisjes zwemmen.


Er blijken ook veel orchideeënsoorten voor te komen hier. Verder zien we een grote groep aalscholvers, zwanen en natuurlijk ook de nodige muggen die op het water afkomen.


 


guichelheil

Als we uitgewandeld zijn fietsen Petra en ik nog een stuk door, richtring Katwijk, om in de duinen iets te gaan drinken. Martin moet zich geestelijk voorbereiden op Nederland-Mexico dus die rijdt meteen naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten