woensdag 25 juni 2014

Fietsen en wandelen

Omdat we onze conditie op peil willen brengen/houden en Martin last heeft van zijn Achillespees hebben we de laatste tijd veel gefietst. Zo doen we een fietstocht vanaf Haarlem. Een erg leuke rit via de Kennemerduinen (nooit geweten dat dat een Nationaal Park is) en Zandvoort, Noordwijk en Katwijk terug naar huis.
We beginnen met een klein rondje Haarlem - erg leuk - en volgen dan in eerste instantie de knooppunten richting Zandvoort. Maar als zien dat we via een kleine detour ook de Kennemerduinen mee kunnen nemen besluiten we eerst nog een stuk naar het noorden te gaan.
Het is prachtig weer. En warm. De dieren zoeken verkoeling.





Ook maken we een wandeling naar Wassenaar. Het is een stuk dat we regelmatig op de fiets doen en het is erg leuk om te merken hoe anders het is om hetzelfde stuk lopend te doen. we ontdekken een leuk pad naast het fietspad en we zien heel andere dingen dan vanaf de fiets. Er is ook meer gelegenheid om foto's te maken. Martin raakt er al aan gewend dat ik regelmatig achterblijf omdat er weer een bloem op de foto moet. zo nu en dan houdt hij even in als ik achter raak. Dat heeft al tot een botsing geleid omdat ik helemaal niet achter was gebleven.



De afgelopen week ging het zo goed met wandelen dat we nu ook wat langere wandelingen maken. Vandaag een rondje Vogelplas, ruim 2,5 uur in totaal. Het is bewolkt en de lucht is op een gegeven moment nogal dreigend maar het blijft gelukkig droog en eigenlijk is het erg aangenaam wandelweer. We nemen een kijkje bij de vogelhut. Veel meer dan 2 futen zien we niet.






Ik heb een rugzak mee, om alvast een beetje te oefenen. Als de wandeling in de vakantie doorgaat zal de rugzak wel wat groter en zwaarder zijn. Het wordt zo langzamerhand tijd voor een paklijst. Kleren voor een week, waarbij we op een hoogte van 3000 meter ook met alle weersomstandigheden rekening zullen moeten houden. En een lakenzak, waterflessen, fototoestel, extra schoenen, ...
Martin vroeg zich opeens af hoe hij aan zijn dagelijkse ochtendkoffie moet komen. Niet dus? Of moeten we een thermosfles mee en wat koffie bij het ontbijt achterover drukken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten