zaterdag 26 april 2014

Nieuwe fiets

Ruim een jaar geleden is Martin's fiets gestolen. Sinds die tijd rijdt hij rond op een eenvoudige (en veel te kleine) fiets die ooit als huurfiets dienst gedaan heeft. Het nummer staat er nog op.
Met meer tijd voor fietstochten zou een nieuwe fiets geen overbodige luxe zijn, dus worden er de nodige testen doorgeworsteld en berekeningen gemaakt voor de juiste framehoogte. Daar blijken verschillende formules voor te zijn. Martin twijfelt tussen 58 en 61.
Op woensdag gaan we naar de fietsenwinkel. We zijn nog niet binnen of de verkoper heeft al een Batavus Mambo met framehoogte 65 gepakt. Na een proefrit moet Martin toegeven dat die hoogte wel even wennen is, maar waarschijnlijk toch wel wat hij nodig heeft. Nog even een andere fiets uitproberen - nou ja, even, na een kwartier hebben we bijna alle denkbare en ondenkbare gespreksonderwerpen wel gehad en de verkoper suggereert dat Martin gezien het mooie weer waarschijnlijk naar het strand is gefietst. Gelukkig komt Martin toch heelhuids terug. Hij gaat voor de Batavus. Enige nadeel volgens Martin is dat de Mambo nummer 1 was in de Telegraaf-test.

Vrijdag was het prachtig weer, dus hét moment om de fiets uit te proberen. Wat hebben we een prachtig voorjaar. De bermen zijn geel en wit van de raapzaad en het fluitenkruid, zo hier en daar verdwijnen de knotwilgen bijna helemaal in de bloemen.



De grootte van de fiets is nog wel even wennen en het stuur gaat bij het afstappen op eigen houtje bewegen. Na wat speurwerk op internet blijkt dit een bekend probleem te zijn.
Let op: raadpleeg uw dealer als u bij het op- of afstappen merkt dat er beweging in het stuur zit. Uw dealer kan dan de klemkracht aanpassen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten