woensdag 2 april 2014

Elevator Pitch

De workshop voor 55-plussers werd afgesloten met een elevator pitch. Een prachtige manier om al het geleerde in de praktijk te brengen; wie ben ik, wat zijn mijn vaardigheden, wat wil ik.
Er zijn mooie voorbeelden op youtube te vinden, en zie ook hier voor handige tips.

Er waren bijzonder leuke en originele pitches bij, maar het bleek ook wel weer hoe lastig het is om je zelf voor een groep te presenteren.
We nemen afscheid. Wat mij betreft met gemengde gevoelens; het waren leuke bijeenkomsten, het contact met lotgenoten was heel prettig. De groep was gezellig, dat blijkt niet voor alle groepen te gelden begrijpen we van de cursusleidster. Het blijft natuurlijk erg moeilijk om in deze tijd positief te blijven over de kansen op het vinden van een baan, met of zonder UWV-cursussen.
Het is ook de vraag of een workshop in deze vorm voor iedereen even zinvol is. Sommige mensen hebben behoefte aan ondersteuning met het werken op een computer, anderen met het gebruik van LinkedIn en weer anderen met het opstellen van een CV en het schrijven van een brief of het voeren van een sollicitatiegesprek. En het houden van een elevator pitch!

Tip voor 55-plussers: geef bij een sollicitatie aan dat er (financiële) voordelen zijn voor het in dienst nemen van een 55-plusser! Denk aan de plaatsingsfee voor uitzendbureaus en het voordeel voor werkgevers van een proefplaatsing. Zie hier voor meer informatie.


Eenmaal weer thuis eerst genoten van het prachtige, warme weer en in de tuin gewerkt. Aan het einde van de middag fietsen we een rondje door de duinen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten