maandag 5 mei 2014

Weer fietsen

Het was vorige week meivakantie. Zo langzamerhand is het een traditie dat Greetje, een vriendin uit Groningen, dan op de fiets naar het westen komt. Omdat ik nu ook wel wat vrije tijd heb besloten we om een deel samen te fietsen. Woensdag spraken we af in Weesp en vandaar fietsten we naar Gouda. Ik vertrok in de mist maar die trok gelukkig op - hoewel de beloofde zon zich die dag nauwelijks liet zien.
Het was een prachtige route, eerst slingerend langs het Gein (na een kopje koffie in Weesp), toen langs de Amstel naar Uithoorn (lunch aan het water) om vervolgens de weg langs de Kromme Mijdrecht te volgen.




Bij de Nieuwkoopse Plassen ging het even een beetje mis. Het lijntje op de kaart dat we gepland hadden bleek een pontje te zijn dat nog niet in de vaart was - goede reden om nog eens terug te komen. Dus een stukje omgereden en langs Meije richting Bodegraven. Het was inmiddels al vrij laat maar het was nog goed weer - ondanks een wat dreigende lucht - dus we besloten nog via de Reeuwijkse Hout en de Reeuwijkse Plassen naar Gouda te fietsen. In Gouda stapten we op de trein naar huis.
Een aanrader, deze route!



Vrijdag vertrok Greetje naar Dordrecht. Ze besloot ook dat op de fiets te doen en ik fietste mee voor de gezelligheid. Omdat de wind nu noordoost was gingen we met de trein naar Gouda zodat we het grootste deel van de route de wind in de rug hadden. Dat was maar goed ook, want het waaide flink.
We fietsten langs Schoonhoven en Kinderdijk en nemen uiteindelijk de pont naar Dordrecht waar ik op de trein stap.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten