zondag 9 oktober 2016

Varen in de Biesbosch

Ik heb een weekje vrij. We hebben lang gedacht over wat we zouden kunnen doen, zo lang dat we te laat waren voor een reisje naar een exotische bestemming, en zodoende werden het dagjes uit. Met de goede weersvooruitzichten deze week geen probleem!
Dinsdag stond een boottochtje op de Biesbosch op het programma. Martin had wat voorbereiden werk gedaan en hij had het over een fluisterboot. Dat leek me wel wat; varen door het riet, zo hier en daar aanleggen en een wandeling maken. Maar het bleek dat Martin een rondvaart op een fluisterboot bedoelde. Zelf varen ging hem te ver - hij zag ons al verdwalen tussen alle kreken.
We rijden naar het museum waar we eerst nog een film bekijken. Het museum ziet er mooi uit, maar we hebben geen tijd om het helemaal te bekijken.

Het water is er erg ondiep, zo begrijpen we van de schipper, een vrijwilliger met een passie voor varen. "Als u overboord valt, ga dan niet om hulp roepen, maar ga staan."
Het is laag water als we uitvaren - het getijdenverschil is hier zo'n 30 cm - en dat betekent dat we niet overal kunnen komen, en dat er de mogelijkheid bestaat dat we de bodem raken.
We varen door kreken en over grote stukken open water. Het blijft jammer genoeg bewolkt maar het is wel droog en de temperatuur is aangenaam.







Dak van het museum

Wandelpad op de Pannenkoek -  het buitenmuseum

Eendenkooi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten