donderdag 20 maart 2014

Fietsen

79, 81, 94, 97, 96, 25, ...
Hebben anderen dat ook? Dat je als je een reeks cijfers ziet meteen probeert uit te vinden wat het volgende cijfer moet zijn? Of heb ik te veel testen gemaakt?
Voor degenen die er niet uitkwamen: het is niet erg, want dit is alleen maar een reeks fietsknooppunten.

Weer zo'n dag waarop je de werkenden onder ons niet benijdt. Hoewel de wind wel iets minder had gemogen verder geen klagen. We proberen een route uit die door een vriendin op basis van de knooppuntenkaart is gemaakt. Het systeem werkt niet helemaal vlekkeloos - sommige knooppunten staan wel op de kaart maar niet in het echt, en andersom - maar we kunnen de route toch zonder problemen volgen.



In de krant staat vandaag dat het werkloosheidspercentage in februari is opgelopen tot 8,8%. Het verbaast me niet, we hadden het - gezien de drukte op de fiets- en wandelpaden - zelfs hoger geschat. Maar wellicht hebben veel mensen vrij genomen nu de eerste officiƫle warme dag van het jaar is aangekondigd?

Even rekenen. Er zijn nu 691.000 mensen werkloos (bron: CBS) oftewel 8,8% van de beroepsbevolking. De beroepsbevolking *) bestaat dus uit ongeveer 7,8 miljoen mensen. Hiervan is ruim 7,1 miljoen aan het werk.
De totale Nederlandse bevolking bedraagt ongeveer 16,8 miljoen. Dat betekent dus dat 16,8 -/-7,1  = 9,7 miljoen mensen (incl. baby's, 100-jarigen, etc) niet werken.



*) Definitie van het CBS: Personen van 15  tot 65 jaar in Nederland, met uitzondering van personen in inrichtingen, instellingen en tehuizen (institutionele bevolking).




Geen opmerkingen:

Een reactie posten