dinsdag 8 september 2015

Werk

Ik ben inmiddels al een week aan het werk. Dat is natuurlijk wennen, maar eigenlijk is het wel heel gemakkelijk om weer in het werkritme te komen. Nu heb ik het geluk dat Martin 's morgens het ontbijt klaarmaakt, en vaak ook 's avonds kookt. Heerlijk!
Qua vervoer is het even zoeken. Op de fiets blijkt het goed te doen, maar met het OV ook. Dat is dus elke dag even naar buiten om te zien of het fietsweer is; met alle buien de laatste tijd moet je net het juiste moment grijpen. Gisteren moest al na 10 minuten fietsen de regenjas aan, maar tegen de tijd dat ik mij er in geworsteld had was het alweer droog.



De dreigende luchten zijn wel prachtig! En ook heerlijk om niet door de stad te fietsen, maar door het platteland. Vanmorgen een aalscholver op een lantaarnpaal gespot - gelukkig eens iets anders dan die eeuwige meeuwen - en verder is het genieten van het hoge water, de molens, en de dahlia's bij de boerderijen. Wel uitkijken voor de naaktslakken op het fietspad. :-(
Leerzaam ook, zo blijkt dat kalveren kunnen zwemmen. Deze boer had blijkbaar meer dan genoeg van alle bezorgde stadsmensen!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten