maandag 24 augustus 2015

Rondje Groene Hart

Het is al even geleden dat we een wat langere tocht hebben gemaakt. Te veel wind, regen, geen tijd, ...
Maar vorige week logeerde Elizabeth hier en die wilde wel een dagje fietsen. Na veel gepuzzel, kaarten bestuderen, weerbericht bekijken (zuidoostenwind, wellicht een paar regendruppels in de middag) uiteindelijk de knoop doorgehakt en de trein genomen naar Gouda Goverwelle. Vandaar fietsten we via Haastrecht en Hekendorp naar Oudewater. Een prachtige rit langs het water met zo hier en daar ene mooie ophaalbrug. In Oudewater was het de hoogste tijd voor een kopje koffie. De broodjes lonkten ook wel maar we besloten dat te bewaren voor een volgende stop. Verder naar Woerden waar het vreselijk druk was in verband met de vakantieweek en waar we daarom snel doorheen reden. Bij Zegveld hadden we inmiddels aardig veel trek gekregen. Helaas geen lekkere broodjes of gezellige terrasjes. Elizabeth en ik namen een broodje vis bij de plaatselijke viskraam en Martin dook de Coop in voor een zak krentenbollen. De volgende keer toch iets beter timen; de Oudewaterse broodjes zagen er veel smakelijker uit.

Na de lunch reden we door naar de Nieuwkoopse plassen. Het pontje tussen Noorden en Hollandse Kade (het Zonneveer) staat al tijden op ons wensenlijstje, maar ook nu waren we weer te laat voor de afvaart uit Noorden en een uur te vroeg voor de afvaart vanuit de Meije.
Na nog een krentenbol genoten te hebben op een bankje aan het water richting Meije. Onderweg barstte er een flinke bui los; heel anders dan de verwachte druppels. Dat werd schuilen onder een treurwilg. Gelukkig duurde het niet al te lang.
Na Meije via Bodegraven naar de Reeuwijkse plassen. Het was er heerlijk rustig. Wat een schitterende route en wat een prachtige huizen staan daar. In Gouda stapten we weer op de trein. Met het stuk naar het station erbij hebben we 76 km gefietst.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten