vrijdag 13 maart 2015

Lente!

Het is donderdag prachtig weer, zonnig en oostenwind. Dus heel geschikt voor een fietstochtje. We gaan de polder in en komen langs gehuchten als Weipoort en Zuidbuurt. Onderweg staan regelmatig informatiepanelen. Helaas zijn deze onleesbaar, tenzij je de onderkant bekijkt en het spiegelschrift kunt ontcijferen.



 

Op de terugreis komen we langs geitenboerderij Geertje. Ik besluit wat kaas te kopen en Martin loopt ondertussen het geitenverblijf in. We zijn er bekend; toen de kinderen klein waren gingen we er regelmatig in het voorjaar naar toe om de pasgeboren geitjes te bekijken en een flesje melk te geven. Dat was altijd een gevecht tussen grote aantallen kinderen om een nog niet geclaimd geitje te vinden. Als dat al lukte bleek het geitje meestal al overvoerd te zijn zodat we met een vol flesje melk bleven zitten.
Nu drinken de geitjes nog bij de moeder. Een paar geiten hebben net gejongd; tot Martins afschuw lopen ze rond met bebloed achterste en bij sommige hangt de placenta nog te bungelen.
We kijken even of we nog getuige kunnen zijn van een geboorte, maar we hebben het net niet goed getimed.
 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten