zaterdag 20 december 2014

Dagje Amsterdam

Martin had gisteren een borrel in Amsterdam. Een goede aanleiding om eens naar het Rijksmuseum te gaan. We liepen er van Centraal naar toe, met wat toeristische routes en winkelbezoekjes onderweg.


 Bij boekhandel Scheltema verbazen we ons over de schrijfwijze van etages.


We hebben niet veel tijd in het Rijksmuseum, maar met een museumjaarkaart is ook een kort bezoek aantrekkelijk. We gaan onder meer naar de Nachtwacht - waar het lang niet zo druk is als we gevreesd hadden. Heel leuk om de kleine kopie te zien waarop nog de later weggesneden delen te zien zijn. Toch bijzonder hoe nonchalant men vroeger met kunstwerken omging. Past het niet in deze zaal? O, dan snijden we er wel een stuk af. En die lappen gooien we gewoon weg!
We bezoeken ook een deel van de fototentoonstelling en genieten op weg naar de uitgang van de prachtig bewegende lampen.


Er wordt volop geschaatst bij de ijsbaan op het plein. Een foto door de foto:


Als Martin is uitgeborreld proberen we wat verlichte objecten van de Illuminade te vinden, de tentoonstelling van lichtkunstobjecten. We zien er - wegens trek en vermoeide voeten - maar een paar, maar eigenlijk zouden we nog eens moeten gaan om alles te zien.
Ook de bruggen en huizen zijn prachtig, maar wel lastig om op de foto te zetten zonder statief.



We eten bij een Mexicaan, en pakken dan de metro naar het station. De trein vertrekt niet op het geplande tijdstip. We worden keurig op de hoogte gehouden van de reden van de vertraging; er is geen machinist. Deze wordt gezocht. Na 10 minuten horen we dat de machinist gevonden is en dat hij over 5 minuten aanwezig zal zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten